Hasiera / Gastronomia / Lehengaiak

Lehengaiak

Euskal gastronomia


Oreka eta aniztasuna

Lurralde orekak esan nahi du mota guztietako lehengaiak eskaintzen direla euskal lurraldearen txoko desberdinetan, eta osotasun bat sortzen dela produktu zehatz batzuen ekoizpenean zentratzen diren herri eta eskualde guztien artean. Euskadin, etxe ondoan daukagu aniztasuna.

Lurretik

Klima desberdinetako eremuak izaki, badaude produktu zehatz batzuen laborantzan zentratzen diren eskualdeak.

Kantauri itsasotik

Euskal itsasertzeko portuetatik milia gutxira, sona gastronomiko handiko arrain barietateak aurki ditzakegu.

Hegaluzea

Kantauri Itsasoko antxoa

Berdela

Bisigua

Beste arrain batzuk

Txitxarroa, sardina, txipiroia, lupia, olagarroa, zapoa

Baserrietatik

Ezin dugu aipatu gabe utzi behi okela, ez soilik bere kalitateagatik, baita ere bertako arrazetako animalietatik ateratzen delako.

Eta edateko...

Eta, nola ez, gure edari izarren lehengaiak: mahats ezberdinak, sagarrak eta berreskuratze bidean den euskal lupulua.