Hasiera / Gastronomia / Lehengaiak / Perretxikoak
Itzuli

Perretxikoak


Euskadi lurralde mikologikoa ere bada, batez ere udazkenean, orduan hazten baitira sukaldariek gehien maite dituzten espezieak.

Gorbeia, Izki, Aiako Harria edo Aralar bezalako parke naturaletako mendietan mota guztietako perretxikoak hazten dira: zizak, gibelurdinak, onddo beltzak, trufak, esnegorriak… Azoketan zein jatetxeetan asko apreziatzen dituzte guztiak, bai euren usainagatik eta baita ere zaporeagatik.

Bazenekien…

perretxikoak biltzeko zumezko saskiak erabiltzen direla onddoak ugaltzen laguntzeko? Izan ere, perretxikoek esporak askatzen dituzte eta saskia mugitu ahala esporak lurrera erortzen dira zirrikituetatik.

Zeintzuk dira Euskadiko plater tipikoenak?

Ezagutu plater tipikoak